Valentin

Amor er på spil.

Valentinsdag er altid den 14. februar. Dagen, hvor man - efter amerikansk inspiration - er begyndt at sende hilsen til kærester, og andre nærtstående.

og der for står den 14. februar står i kærlighedens tegn! Valentins Dag er det helt store især i de engelsk talende lande, men har i de senere år også vundet indpas i Danmark Vis din elskede hvor meget du kan elske!

Hvem var Valentin?
Der findes et par bud på hvem Skt. Valentin var. De fleste "eksperter" hælder til, at Valentin var en romersk præst på Claudius den Andens tid. Under Claudius' styre var Rom involveret i mange blodige og upopulære slag. Claudius havde stort besvær med at finde krigere til sin hær. Han mente årsagen var, at de romerske mænd ikke ville forlade deres koner, kærester og familie. For at skaffe mænd fik han gjort det umuligt at blive gift og forlovet i Rom. Valentin, der var præst giftede i hemmelighed de par, der ønskede det.

Da Claidius fik kendskab til dette lod han Valentin arrestere. Straffen for hans ædle handlinger blev, at han skulle bankes ihjel med køller og derefter have hovedet kappet af. Mens Valentin ventede på sin henrettelse, blev han gode venner med fangevogterens datter. Inden han blev halshugget, den 14. februar år 269 e.Kr. skrev han et brev til hende, og underskrev det i følge traditionen "fra din Valentin".
 

Valentins hilsner